17. 12. 2016

Dnes jsem měl jednání s Vlastimilem Tlustým. Možnost dělat nám ekonomického poradce ho zaujala a přislíbil, že se bude na tvorbě našeho programu podílet. Prodiskutovali jsme základní teze ekonomického programu (měl jsem už nějaké návrhy a on také, takže základní koncepci už máme. Říkal, že základní koncept rovné daně a státem garantovaného příjmu byl v ČR zmršen, na Slovensku byl do značné míry aplikován. Říkal, že rozpracovali a i realizovali několik věcí. Telefonoval Richardovi Sulíkovi (slovenský europoslanec SaS), který tyto koncepty řešil na Slovensku, by nám jako expert také velice rád pomohl. Takže teď dám základní teze do písemné formy (zatím nechci dílčím způsobem pouštět, kvůli ostatním stranám). V podstatě máme vyřešeno financování.

EDIT: Tohle hodil Topolánek do hajzlu a převzal návrhy Kalouska (i když s tím vyhráli volby, VT kvůli tomu hlasoval proti ODS a byl vyhozen. Dnes jsme se bavili o patrametru 10.000Kč místo 6.000 a máme na to i financování: http://www.cevro.cz/cs/66704-statem-zar ... -rovna-dan, žádné progresivní zdanění příjmů není potřeba a lze zrušit i minimální mzdu

Ivo Vasicek
publikováno: 17. 12. 2016 15:17 permalink