8. 1. 2014

7.1.2014 večer jsem se sešla se (potenciální č.2 na kandidátce do MB zastupitelstva) Zeleným Janem Kurkou. Je zastánce spolupráce "Piráti - Zelení" max. na komunální úrovni, v tom jsme si sedli. V Boleslavi nejsou Zelení v zastupitelstvu novinka, byli tam předminulé volební období. Také udržují kontakt se stranami, které jsou tam teď - schůzky s primátorem (ODS) apod., jsou aktivní, co se týká kultury (filmové festivaly, klavír na ulici...).

nabídka "spolupráce":

- možnost být na jejich kandidátce - zatím nemůžeme, nemáme v Boleslavi nikoho trv.bydlištěm; ptal se i na Gabrielu Antošovou, řekla jsem, že už není členkou, že jsme ji oslovili i před volbami do PS (konkrétně na RV v srpnu), nechtěla.

- byli by, cituji, "VELMI rádi za veřejně vyjádřenou podporu", protože jsme v Boleslavi měli přes 3%. Žádost o podporu byla několikrát zmíněna. Odhadují se na 10%. Pokud bychom je podpořili a oni se do zastupitelstva dostali, máme možnost dostat se k info, které bychom jinak museli páčit o 106.

Dohodli jsme se, že čekám, až budou mít hotový konkrétní program, se kterým do toho v Boleslavi půjdou, a pak se uvidí. To bude cca za 2 měsíce. Zatím nahrubo to bude hlavně - vzdělání, kultura, sociální záležitosti.

Pak výměna info o tom, jak to chodí u nich (taky moc pěkný vnitrostranický problémky), u nás (prezentovala jsem fórum jako báječnou věc).. Navzájem jsme si postěžovali na "levičácké frakce" a podařilo se mi neudělat ostudu a nezapomněla jsem zaplatit útratu, jak je mým dobrým zvykem.

Dominika Michailidu
publikováno: 8. 1. 2014 17:31 permalink