24. 1. 2018

Dnes jsem se sešel na chodbě s náměstkem ministra spravedlnosti Pelikána panem Jeronýmem Tejcem a jeho kolegyní, vedoucí kabinetu ministra paní Veronikou Kapras. Diskutovali jsme o agendě ministerstva spravedlnosti: oběhu dokumentů v el. podobě na Ministerstvu spravedlnosti, o elektronickém soudním spisu, o registru konečných vlastníků, o exekučním řádu a insolvencích, zákona o jednotném doručování a datových schránkách. Ministerstvo nabídlo jednání o předkládaných návrzích zákonů vlády, tj. novele insolvenčního zákona a nového zákona o znalcích, ochotu diskutovat a případně pomoci se zpracováním či kontrolou pozměňovacích návrhů ve velmi komplikované justiční legislativě. Naší prioritou je elektronický soudní spis a zrychlení soudnictví (bude se řešit na podvýboru pro digitalizaci justice, dostaneme podklady - koncepci MSp) a dále také pomoc lidem postiženým špatnou úpravou exekucí a insolvencí (bude se řešit na podvýboru pro insolvence, je projednáván návrh MSp, který budeme připomínkovat).

Jakub Michalek
publikováno: 24. 1. 2018 12:07 permalink