21. 5. 2018

21. května jsme se já a Jiří Jaroš sešli ve Zlíně s postupujícím kandidátem s podporou SEN21 Tomášem Goláněm v senátním obvodu 78 a jednali jsme o jeho podpoře v druhém kole. Po předběžném souhlasu se vzájemnou podporou (kdyby postoupil náš kandidát Aleš Fuksa, Tomáš Goláň podpoří nás), která zazněla v minulém týdnu přes Facebook, jsme se chtěli osobně sejít a domluvit se na konkrétních postupech a podmínkách. Výsledek jednání je takový, že TG každopádně podpoří aktivity zlínských Pirátů během letošní komunální kampaně (online, outdoor, osobní účast na akcích), i když jeho myšlenky nejsou vždy ze 100 % v souladu s pirátskými. Fandí nám, chce pomoci v boji proti stávajícímu vedení radnice, podpoří nás otevřeně. V případě úspěchu v druhém kole senátních voleb také počítá s podporou při sestavování senátorského klubu, čemuž napovídá i předchozí sympatie mezi Piráty a SEN21.

Piráti: Marek Houser, Jiří Jaroš

SEN21: Tomáš Goláň