15. 7. 2018

V neděli 1.7. 2018 v 18.00 hod jsme se v restauraci U Malinské brány v Plzni zúčastnili schůzky se zástupci vedení hnutí Občané Patrioti (OPAT). Přítomni byli Pavel Bosák(lídr do komunálu Plzeň, bpp), Pavel Šrámek(Piráti). JUDr. Ludvík Rösch(OPAT), Kateřina Janková(OPAT).

Nejprve jsme si navzájem představili své politické subjekty i životní příběhy. Následoval podrobný rozbor politické situace v Plzni, zejména ve vztahu k fuzi Plzeňské teplárenské s Plzeňskou energetikou Daniela Křetínského. S ohledem na společný zájem v boji s korupcí v Plzni vyjádřili zástupci hnutí ochotu hledat možné formy spolupráce. Shodli jsme se, že na takovéto úvahy v předvolebním horizontu již čas vypršel. O možných koaličních vyjednáváních rozhodne až výsledek voleb. Za Piráty jsme deklarovali, že náš postoj po volbách se bude striktně řídit povolební strategií, která bude k dispozici v dostatečném předstihu. Výsledkem jednání tudíž nebyly žádné dohody ani návrhy, ale spíše jen objasnění stanovisek a navázání osobního kontaktu s vedením hnutí.

Pavel Šrámek
publikováno: 15. 7. 2018 20:35 permalink