4. 6. 2014

3. 6. 2014 se sešel Tom Vymazal, Jindra Bártek a Jirka Ulip (později se přidal i Patrik Doležal) s Žít Brno, konkrétně tam za ne byl Matěj Hollan a Martin Freund, také tam byl novinář Jan Boček a ještě se mihli jeden či dva další lidé, jejichž jména mi vypadla.

Bavili jsme se o společné kandidátce ve formátu "Žít Brno s podporou Piratů, strany XY, ..." - v praxi chce Žít Brno udělat kandidátku, kam umístí zástupce kompatibilních stran a sdružení. Dohodli jsme se, že všichni kandidáti musí podepsat demokratické minimum. Předběžně jsme se bavili o umístění 1-2 Pirátu na čelní místa, nicméně jsme si všichni vědomi toho, že v komunálkách se hodně kroužkuje, takže to v reálu může dopadnout různě.

Co se financování týče, poběží hlavní kampaň na cele sdružení, ale je žádoucí, aby se i sami kandidáti prezentovali (máme idealistický cíl vzájemně se nepodrážet). Hlavni kampaň pojede pres transparentní účet Žít Brno - Piráti nejsou povinni tam přispět, ale samozřejmě by to bylo vhodné; víc peněz = větší kampaň = větší volební zisk (ale všeho s mírou, dopředu budeme mít udělaný odhad, od jaké hranice peněz začne efekt klesat).

Rámcově jsme si probrali naše programy a jsme ve značné shodě, takže program chceme společný - bude se diskutovat na pirátském fóru (pokud bude fungovat) a diskuse se zúčastní i Martin z Žít Brno. Předpoklad je, že lidé na čelních místech se budou výrazně angažovat v některém z bodů programu.

Body výše sepíšeme do memoranda.

Jiri Ulip
publikováno: 4. 6. 2014 16:09 permalink