8. 10. 2014

Včera večer, tedy 7.10. jsem se sešel s Ing. Vladimírem Pospišilíkem. Schůzku inicioval e-mailem on, zajímalo jej jakým způsobem je možné obejít autorskoprávní svazy. Během tříhodinového hovoru došlo kromě svobodné hudby a licencí CC na samotné základy pirátské filosofie, otázku prolamování listovního tajemství, terorismu (ano, fakta o 9/11 shrnuty do 15 minut), otevřenou státní správu, otevřený software a podobně. Z Ubuntu v mém notebooku byl pan Pospišilík překvapen. Divil se, že to je celé klikací a že Libre office evidentně umí to, co MS Office, podobně GIMP zvládně srovnatelnou práci jako Photoshop atd. V poslední hodině schůzky pan Pospíšilík zmínil své vazby na společnost TeploNetwork a projekt metropolitní sítě za cca 150 mega - obě záležitosti mí komunální koaliční kolegové argumentovaně kritizují.

TeploNetwork, dceřiná společnost městské společnosti Teplo Přerov vznikla bez vědomí zastupitelstva, rozhodovali pouze radní. Ani kontroverzní přerovský projekt metropolitní sítě není Pirátům neznámý.

Rozebrali jsme tu síť (hlavně ceny jednotlivých položek. Čerpal jsem z dat, jejichž analýzou pomáhali kolegové Piráti.

Byl jsem pozván, takže dva mé birelly platil pan Pospíšilík.
Nabídka instalace některé z linuxových distribucí do dualbootu.
Martin Svadlenka
publikováno: 8. 10. 2014 21:18 permalink