Schůzka byla zaměřená na problém s rekonstrukcí městského bazénu a bazénu v ZŠ Švermova (Františkov). Situace je taková, že městský bazén se bude opravovat postupně a bude zpřístupněna 25m bazén pro školy a plavecké oddíly. Město (dle informací od p.Němečka hlavně primátor Zámečník) chce, aby 25m bazén provozoval současný provozovatel - p. Švec.

Upozornil jsem p. Němečka, že to není rozumné a že by naopak bazén mělo provozovat město prostřednictvím své některé společnosti (SAL, SAJ), aby získalo data (náklady na vodné, stočné, elektřinu, topení atd.) a aby mělo alespoň tato data za malý bazén, protože na základě toho se dá pak udělat odhad, kolik budou náklady i na velký bazén.

Dále jsem upozornil, že by bylo vhodné, aby město provozovalo bazén i po rekonstrukci a to nejméně 2 - 3 roky, aby mělo data za celý objekt. Tím se zjistí, kolik bazén ročně vydělává (ztrátový provoz by soukromník těžko sám dotoval po takovou dobu) a následně se může rozhodnout, jestli by město bazén provozovalo dál, nebo přes VŘ hledalo provozovatele.

Výsledkem schůzky je pozvánka pro mě na setkání pracovní skupiny k bazénům na 6. června 2019

nic
káva