25. 11. 2014

23.11 jsem se účastlil schůzky se základnou Píseckých svobodných občanů (na jejich pozvání) projednávali jsem hlavně zda město má či nemí podnikat. Svobodní jsou zásadně pro aby město v ničem nepodnikalo, já tento názor nezastávám, jelikož si myslím, že je spousta věcí kde město je povino řídit činnost v podnikatelské sféře. Debata se odehrávala v duchu scénáře 4 na jednoho ale i tak to nebylo ve zlém ale v dobrém a debata měla pro mě i některé dobré nápady. Viz třeba bod kdy jsme se shodli že zákaz hazardu je blbost a k ničemu dobrému nepovede --- zde od Svobodných vyšel nápad, že gamblerům by bylo dobré pořídit automaty přímo domů, nebo udělat podnik kde by mohli hrát a nestálo by je to žádné peníze. Tj co by do automatu hodil to by z něho azse hned vypadlo prej tak tím pomáhali jednomu člověku kterej se stal na tom závyslej a pomohlo to. (Tento nápad se mě líbí víc než zakazování) dále jsem se věnovali projektu metropolitní sítě a dalším věcem. Ze setkání mám dobrý pocit i když názorově nejsme zrovna na jedné lodi.

24.11 byla projednávací schůzka Píseckého zastupitelstva. Jednalo se hlavně o bodech programu které se budou schvalovat ted 27.11 na zastupitelstvu. Jednalo se hlavěn o uvolnění cca 300 tisíc na opravu bazénu (zde jsem se dotazoval proč když za 300 tisíc jsme schopni opravit venkovní bazén, tak schody na plavečák nás vyšli na 400 tisíc ???) co se týče plavečáku, připomínala se možnost sloučit plavečák a víceúčelovou halu. Pokud jednou máme už drahé studie na víceúčelovou halu, není dobré je nevyužít a zazdít je stavbou plavečáku (místo kde by měl stát plavečák je stejné jako kde má stát víceúčelová hala / bylo ještě v jednání že by mohl být nakonec na tom Jihu) také se dohodlo že by se měl udělat předběžný geologický průzkum, aby se vědělo aspoň něco. Dále se diskutovalo o přerozdělení peněz z automatů (podle jakého vzorce jsou přerozdělovány) na to upozornil jako první pan Hladík (KDU-ČSL) mě samotného to také zajímalo protože si stejně jako on myslím že to není až tak úplně transparentní. Dalším zajímavým bodem bylo kontejneřiště které občané nechtějí vedle své nemovitosti. Zde nevidím důvod proč by tam nemělo bejt, ale chápu že v té podobě v jaké je navrhnuto tam bude jen neskutečný bordel. Jestliže kontejneřiště je zastřešené a obestavěné plotem, nikdo do něj neuvidí na ty co budou vytahovat bordel z popelnic ven. Tudíž bych byl pro variantu otevřené s malou zídkou aby do něho bylo dobře vidět a jinak nechat na stejném místě. Posledním zajímavým tématem bylo zřízení nového výboru a to výbor rozvoje a investic - kde zatím se má dát dohromady čím se bude zabývat. Také se předběžně usneslo že komise a výbory budou 10 + 1. Konec hlášení.

25.11 EXKURZE zařízená městem do třídírny elektroodpadu. Účastníci zájezdu = p.Anděl (ANO), p.Brož (PIRÁTI), p.Šatra (Odbor životního prostředí), + 2 x odpadáři z životního prostředí.

Martin Brož
publikováno: 25. 11. 2014 19:57 permalink