19. 12. 2014

Tak schůzka proběhla, byly přítomni pouze 3 úředníci magistrátu, zejména tajemník pan Večeř a vedoucí odboru informatiky Ing. Jiří Fišer.

Řešila se hlavně technická stránka věci. Obě strany si uvědomují, že kromě technické stránky věci existuje ještě stránka právní, ale ta je hlavně otázkou vůle zastupitelstva, nikoliv překážkou. Upozornil jsem na nebezpečí autorských práv v případě, že by výsledek nebyl dílem úřadu, ale nějaké zprostředkovatelské firmy.

Byl jsem seznámen s původním záměrem (mám k němu technické specifikace), které podle všeho mělo být spíše moderovaným vysíláním s reportéry a rozhovory o přestávkách apod.

Tuto možnost, či vůbec nějaké aktivní režisérství(určování kdo je aktuálně zabírán) ze strany prostých zaměstnanců nepodporuji ani já, ani pan tajemník.

Situace je taková, že konektivitu úřadu zajišťuje Cesnet(Univerzita) + RioMedia/Fofrnet pro veřejnost. Zde jsem poukázal na fakt, že výsledný přenos by měl být dílem úřadu, nikovi připojením veřejnosti, takže by to mělo jít přes ten CesNet; tam se aktuálně dělá zřejmě nová smlouva.

Firma co dodala hlasovací zařízení Ministr údajně takovouto službu dělá na klíč, s pohyblivými kamerami, které si najedou právě přihlášeného apod. Podle všeho už se na tom pracuje v Prostějově. Vyjádřil jsem se v tom smyslu, že tohle je možná více, než je nutno, či než by zastupitelstvo mohlo chtít. Jednalo by se navíc o velký projekt, protože předrátování celého sálu.

Nastíněna možnost spoluúčasti kraje s tím, že ten má nést náklady provozu sálu na půl.

Rozhodnuto připravit pro představení radě několik variant, od minimálních po celkové. Úřad současně začne pracovat na některé minimální. Zde, vzhledem k tomu, že jediné vstupy, které jsou nyní k dispozici jsou analogové (obraz, zvuk) je třeba zvážit možnosti (nakoupit konvertory vs. pořídit novou kameru).

Příští setkání v pondělí v průběhu zastupitelstva.

Vojtech Pikal
publikováno: 19. 12. 2014 17:22 permalink