25. 10. 2015

Krajský předseda OLK obdržel pozvánku na schůzi krajského vedení Zelených. Zajímal je náš názor na jejich nabídku kandidovat na kandidátce, kterou stavějí s KDU. Místo zaneprázdněného předsedy jsme do Loštic vyrazili s Vojtou Pikalem. Ve velmi přátelské atmosféře jsme si vyjasnili, proč budeme radši dál budovat vlastní značku, bez rizika, že by nás překroužkovala KDU, navíc jsme tlumočili výsledky poslední schůzky KSOLKu, na níž jsme si řekli, že s Zelenými klidně, s KDU však rozhodně ne. Upozornili jsme i na to, že pozvání k jednání o případné spolupráci přichází velmi pozdě, což Zelení ústy svého vedení vysvětlilo otálením ze strany STANu. Objasnili jsme, proč jsme Zelené nevybídli a neoslovili dříve my sami - bylo nám jasné, že jsou už "zasnoubeni". Stručně jsme nastínili, s kým jsme se zatím ústně na spolupráci/koalici už domluvili. Příjemné bylo, že několik Zelených ať už v diskusi, nebo v kuloárech zmínilo ideovou blízkost Pirátů a Zelených a vyslovilo pochyby o výhodách koalice s KDU. Také jsem měl příležitost probrat se zastupitelem Tomášem Hradilem z Jeseníku jeho postupy při otevíraní města Jeseníku a osobně poznat Jakuba Čecha Na závěr rozdány vizitky.

Nabízené výhody - deklaroval jsem, že příští spolupráce může být těsnější, budeme-li osloveni včas.

Vojta nechť mě koriguje, případně doplní.

Martinské menu, na které jsme dostatečně finančně přispěli ještě před tím, než jsme zjistili, že šlo o pozvání.
Martin Svadlenka
publikováno: 25. 10. 2015 9:05 permalink