Na začátku jednání jsme přednesli usnesení přijaté místním fórem 11. 6. 2021:

Předně nám bylo poděkováno, že jsme dodrželi dohodu a zaslali výsledek našeho jednání v neděli dopoledne. K jednání padlo několik dotazů, včetně požadavku na zveřejnění našeho zápisu. Vzhledem k předchozí zkušenosti chtějí mít jistotu, že je u nás vše řádně projednáno.
Např.: zda Pepa a Jirka jsou s variantou seznámeni (ano, na jednání byli), zda klub bude hlasovat pro (měl by, pokud bude dodatek schválen MS), zda krajské sdružení ví o této variantě (ano, na jednání byl přítomen krajský předseda Dan Mazur).

Zároveň byl od Martina Horáka (ANO) vznesen dotaz, co když tato varianta nebude průchozí a stále budou trvat na jednom našem místě v radě. Tedy jak je to s přijatým usnesením, že trváme na 3 radních? Odpověděla jsem mu, že obdobně jako na ZMČ, či v Radě je i u nás možné usnesení revokovat, pokud k tomu budeme mít dostatečné argumenty.

Další část dohodovacího řízení se týkala vysloveně školství, které všechny 3 koaliční strany vnímají jako problém a požadují nějaké řešení.

Vznikly zde dva požadavky/náměty:
1. na účast ZU na dalším jednání dohodovacího řízení, kde by odpověděla na konkrétní dotazy (ideálně ve středu);
2. možnost zřízení pracovní skupiny na Otevřený dopis ředitelů ZŠ, kde budou postupně určovány jednotlivé kroky plnicí požadavky ředitelů z otevřeného dopisu.

naši účastníci:
Zuzana Böhmová, Martin Duška
ostatní účastníci:
Jan Navrátil (ODS), Tomáš Bříza (ANO), Martin Horák (ANO), Jakub Lepš (TOP09&STAN), Radka Soukupová (TOP09&STAN)
Zuzana Böhmová
publikováno: 9. 9. 2021 15:02 permalink