Jednání trvalo hodinu a půl a v podstatě jsme se nikam neposunuli.

ANO trvá na svém usnesení a chce odvolání Zuzany Ujhelyiové. Zároveň také Martin zmínil to, že jsme na počátku (Dohodovací řízení I.) nepřišli s konkrétním návrhem, ale dali jsme jim vybrat, oni si tedy vybrali a na svém výběru trvají. V podstatě nám řekl, že tento postup je naše chyba a jejich stanovisko je toho důsledkem.

ODS v podstatě říká: dokážeme si představit, že Kocourek bude řešit počty, ale pracovní skupina není řešením školství. Vysvětlete u sebe na MSku, že pro nás je Zuzana slabá radní, máme se školstvím problém a chceme jej vyřešit.

TOP/STAN v podání B. Janečkové překvapil. Blanka jasně řekla, že z jejího pohledu souhlasí s ANEm a pro ni je rezignace Zuzany v podstatě jedinou možností obou problémů. Zároveň ale poprvé někdo vyjmenoval nějaká témata, která se opravdu týkaly školství a ne jen majetku a financí, jak to dělá celou dobu ANO.

Opakovaně jsme říkali, že vzhledem k neschopnosti se dohodnout na něčem, co je pro naše MSko přijatelné není možné se vejít do termínu 30. 6.

Vzhledem k situaci jsme se dohodli, že se další dohodovací řízení uskuteční pravděpodobně v úterý 29. 6., právě proto je nutné, abychom se jako místní sdružení sešli a probrali dosavadní vyjednávání a zároveň i nějaké možnosti řešení - tedy jak se k tomu MSko postaví.

Edit: Další schůzka se neuskutečnila, usnesení místního fóra nebylo koaličními partnery akceptováno.

naši účastníci:
Zuzana Böhmová, Martin Duška
ostatní účastníci:
Jan Navrátil (ODS), Pavel Dittrich (ODS), Martin Horák (ANO), Blanka Janečková (TOP09&STAN), Radka Soukupová (TOP09&STAN)
Zuzana Böhmová
publikováno: 9. 9. 2021 15:23 permalink