25. 10. 2017

Dnes jsem poobědval s Dominikem Ferim po debatě v Rozstřelu (iDnes). Rozebírali jsme situaci v našich stranách po volbách a složení nové Sněmovny. Shodli jsme se, že bude žádoucí spolupráce demokratických stran. Potvrdil jsem, že náš vyjednávací tým možnosti spolupráce řeší (např. ta společná appka od STAN) a že agenda otevírání politiky nejen mladým lidem bude jednou z mých priorit.

S panem moderátorem Vladimírem Vokálem jsme se před začátkem natáčení bavili o povolební situaci. Jelikož nejsem ve vyjednávacím týmu, odkázal jsem na naši povolební strategii. Důkladně jsme probírali možné koalice, včetně případné podpory vlády ANO Piráty. To jsem vyloučil a spíše jsme probírali hypotetické situace.

Žádné výhody jsem neposkytl ani nepřijal.

EDIT: Aby nebyl dezinterpretován odstavec o diskusi s panem Vokálem - neprezentovali jsme své názory (on nezávislý redaktor, já nejsem člen vyjednávacího týmu), spíše jsme nadhazovali všechny hypotetické možnosti a diskutovali o argumentech pro a proti (i o těch, se ktrými se neztotožňujeme).

Frantisek Kopriva
publikováno: 25. 10. 2017 13:53 permalink