6. 11. 2017

Ahoj, 26. října jsme se sešli s vedením Žít Brno. Ondra Kotas to zmínil už v rámci jiného záznamu, ale jelikož obsah schůzky zde chybí, doplňuji.

Přítomní: Róbert Čuma, Ondřej Kotas, Tomáš Koláčný, Radek Holomčík, Patrik Doležal, Matěj Hollan, Martin Freund, Barbora Antonová, Michal Sadílek

Přijaté i poskytnuté výhody: žádné

V úvodu jednání jsme zhodnotili dosavadní spolupráci, kriticky jsme se vyjádřili k aktuálním krokům MH v oblasti dopravy, vysvětlili jsme, proč nesouhlasíme se zákazem levého odbočení z ul. Křenova do ul. Nádražní, které zásadním způsobem omezí možnost levého odbočení do malého městského okruhu. Dále jsme se bavili o plánech na poslední rok působení aktuální koalice.

Ze strany Žít Brno jsme obdrželi nabídku ke společném postupu v komunálních volbách 2018 a to i v případě, že bychom kandidovali jako rovnocenné subjekty (aktuální kandidátka byla podána jako Žít Brno s podporou Pirátů), případně že by zástupci ŽB přistoupili na kandidátku Pirátů (prostřednictvím primárek). Sdělili jsme, že bez vyjádření členské základny momentálně nemáme žádný mandát k jednání ve věci budoucí možné volební spolupráce pro komunální volby a doporučili jsme zástupcům ŽB, aby se na náš postoj dotázali na přelomu roku, kdy již pravděpodobně budeme mít diskusi na úrovni KF (MF) za sebou a budeme znát postoj členské základny. Dále jsme zástupcům ŽB sdělili, že nemáme zájem účastnit se jejich neveřejných zasedání a vyzvali jsme, že v případě, že budou jejich zasedání veřejná, rádi se zúčastníme. Závěrem jsme zástupce ŽB pozvali na krajskou schůzi.

Tomas Kolacny
publikováno: 6. 11. 2017 15:58 permalink