1. 3. 2018

Dne 27.2. proběhla schůzka se zástupci sdružení LEX na téma novely zákona č. 119 (implementace příslušné směrnice EU).

Za Piráty byli přítomni Jan Lipavský, Lukáš Kolařík a Jan Hora (moje maličkost). Za LEX se zúčastnili Jakub Smetánka (viceprezident) a David Karásek (člen představenstva a tiskový mluvčí). Shodli jsme se na tom, že chceme kvalitní zákon a probrali aktuální podobu novely a aktuální stav žaloby ČR k Evropskému soudu (týkající se směrnice). Předali jsme si aktuální informace a představili navzájem své připomínky a výhrady k novele. Domluvili jsme se na další spolupráci a výměně informací, společným cílem je zajistit, aby novela po průchodu bezpečnostním výborem byla co nejkvalitnější a co nejméně zasahoval do stávajících práv střelecké veřejnosti a do našeho doposud dobře fungujícího systému. LEX nás na závěr upozornil ještě na tři další chystané zákony, které sice se zbraňovou směrnicí přímo nesouvisejí, ale jedná se o typicky pirátská témata. Slíbil jsem předat informaci našim poslancům, aby si mohli zmíněné zákony pohlídat.

Nasdílené kontakty, vizitky, informace
Vizitky, informace