1. 3. 2018

Kde: Poslanecká sněmovna, zasedací místnost poslaneckého klubu Piráti

Kdy: čtvrtek 01.03.2018 13:00 - 14:00

Za Piráty - Martin Jiránek, Jakub Michálek

Za organizace - Vít Pokorný (Úřad pro technické normy - zkráceně), Ivana Kovová z MPO, Zdeněk Veselý (Česká agentura pro standardizaci)

Téma: Rozbor možnosti zpřístupnění technických norem

Rozebírali jsme aktuální situaci, problémy a možnost v práci s technickými normami. Jak je to se vztahem k EU, k nabídnutí norem zdarma žadatelům atd. Probírali jsme chystanou elektronickou fakturaci. Dohodli jsme, že nám připraví svůj pohled na náš návrh změny zákona, aby technické normy, u kterých zákon vyžaduje řízení se podle nich, byly zdarma dostupné. Je to díky členství naší republiky v nadnárodních organizacích složitější, protože podle pravidel, která jsme vstupem přijali, nejde jen tak jednoduše technické normy zdarma zveřejnit.

Výstup:

1. Pošleme jim náš návrh, oni ho zpracují

2. Připraví svůj návrh na legislativní a technické řešení sponzorovaného přístupu, což je jeden z možných formátů, jak normy zpřístupnit.

Nepřijato ani neposkytnuto nic...

Martin Jiranek
publikováno: 1. 3. 2018 18:58 permalink