25. 4. 2018

Hlásí se Praha 6, kde je Pirátská buňka velmi aktivní jak v rámci různých diskuzí a fór, působením při sběru podpisů petice za záchranu Šolínovi, či i častými interpelacemi na zastupitelstvu. Na Praze 6 představujeme vizi, která je atraktivní a vzbuzuje pozornost všech současných stran v zastupitelstvu. Ty nás postupně, či jejich příznivci, kontaktují a chtějí informace. Zatím tento týden:

1. Já, jako čerstvě zvolený leader kandidátky na Praze 6, spolu s předsedou MS Viktorem Mahrikem, jsme se v úterý 24.4.2018 sešli s radním Romanem Mejstříkem, předsedou ANO v oblasti Prahy 6 a radním pro Dopravu a ŽP. Schůzka byla víceméně informativní, seznamovací před začátkem volební kampaně. Rádi bychom na šestce vedli kampaň věcnou a konkrétní, nikoliv útočnou. Dozvěděli jsme se, že pro ANO nepředstavujeme konkurenci (dle jejich názoru), naše postoje i voličská základna jsou na šestce prý zcela mimo možnost se prolnout (my si to asi úplně nemyslíme). Nedozvěděli jsme vlastně nic zásadního, co by stálo za zmínku, ani jsme to nečekali. Další diskuze se točila především o dopravě a těžkostech v této oblasti s čímkoliv pohnout jak na magistrátní tak šestkové úrovni.

2. Já jsem se pak večer 24.4.2018 ještě sešel s bývalým místopředsedou oblastní ODS Vladimírem Šuvarinou. Schůzka proběhla na jeho žádost po určitých vzájemných diskuzích na Dejvické partě (10tis lidí na FB stránce) a chtěl mi sdělit, proč si s Piráty „nikdo nechce hrát“. Dozvěděl jsem se, že je to z důvodu toho, že nikdo neví, co od nás čekat. Vysvětlil jsem mu náš program a vize a to, že Piráti rozhodně nepředstavují „partu amatérů“, jak někteří činovníci nejenom šestkové politiky rádi tvrdí. Myslím, že to pochopil. Jsme sousedé ob ulici, další kontakt je asi brzy možný.

3. Dnes jsem se krátce sešel také na jeho žádost s Vladimírem Šraierem, který dnes v noci se přihlásil, ještě jako člen Zelených na Šestce a jejich zastupitel, do našich primárek do komunálu. Dle jeho sdělení, i veřejně deklarované zde na fóru v rámci vlákna o primárkách na Praze 6, se se Zelenými po 5 letech názorově rozešel. Pan Šraier je zkušený politik, odborník na finance, a také dřívější (a následně současnou radnicí vyhozený) člen dozorčí rady místní městské velmi kontroverzní akciovky SNEO, kde se snažil neúspěšně o reformu a transparentnost procesů. Bavili jsme se obecně o principu našich primárek i jeho názoru na některá témata na radnici. Dnes večer se přijde představit na grilování kandidátů na veřejné schůzi.

Další místní politici či „stakeholdeři“ nás postupně kontaktují také, budeme informovat, jakmile proběhnou schůzky.

Přijaté výhody u všech 3 schůzek žádné. Poskytnuté výhody také žádné.

Ondrej Chrast
publikováno: 25. 4. 2018 15:38 permalink