10. 10. 2018

Dnes jsem obdržel email od pana Vokřála z ANO. Sám píše o "transparentní nabídce" proto, ačkoliv soukromou korespondenci nepřeklápím, předpokládám, že je to myšleno jako veřejná "nabídka". Pan Vokřál se rozhodl po volbách pro koalici s ČSSD a ODS s Piráty mimo radu. Vzhledem ke strategii, která byla zveřejněna před volbami, pokračovali Piráti ve volebním vyjednávání.

Nyní přichází tato nabídka. Nejsem členem vyjednávacího týmu ani nemám vliv na jednání v rámci místních sdružení. Pouze tedy překlápím. Pan Vokřál ví, že adresátem je Tomáš Koláčný, který je adresátem emailu také a já ze své pozice neintervenuji ale zaznamenávám dle pravidel.

"Vážení páni předsedové,

srdečně Vás zdravíme. Vzhledem k dotazům, zda jsme oficiálně učinili nabídku Pirátské straně, se na Vás touto cestou obracíme s nabídkou pro Českou pirátskou stranu v Brně, a to konkrétně aby Piráti společně s hnutím ANO převzali zodpovědnost za vedení města Brna a společně se podíleli na jeho dalším rozvoji.

Vzhledem ke snaze o maximální transparentnost celého procesu a pravidlům Vaší strany volíme tuto oficiální a otevřenou formu.

V této souvislosti Vám nabízíme zastoupení v Radě města Brna pro Vaše 4 zástupce, z nichž jeden

by se stal prvním náměstkem primátora města Brna a nabízíme zodpovědnosti zejména v oblastech Smart City, kultury, životním prostředí, případně oblast sociální nebo zdravotní.

Činíme tuto nabídku zcela transparentně tak, aby ji rozuměla široká veřejnost, zejména v chaosu posledních dnů.

Věřím, že zástupci České pirátské strany zváží tuto nabídku a budeme tak moci pokračovat společně v rozvoji města Brna.

Jestliže Vás výše popsaná možnost spolupráce zaujala, jsme připraveni k jednání.

Pavel Dvořák (předseda ANO Brno-město)

Petr Vokřál"

Ivan Bartoš