10. 10. 2018

8. 10. 2018 proběhla schůzka Pirátů (Lukáš Mareš, Zuzana Kudláčková, Svatomír Mlčoch) s hnutím Občané pro Budějovice (Juraj Thoma, Ivo Moravec, Tomáš Chovanec). Řešili jsme náš návrh na reprezentativní složení rady s ohledem na skeptický postoj ODS a ostatních k tomuto návrhu. Varianta s omezením 10 % ( čímž se vyřadí KSČM z rady, ale měl by jim připadnout kontrolní výbor) je sice schůdnější i pro hOpB, ale stále to nevidí příliš realisticky. Dále jsme tedy prezentovali podmínky naší povolební strategie v případě klasického koaličního uspořádání. Zopakovali jsem, že jsou pro nás závazné a nepřekročitelné. Nemůžeme tedy vstoupit do koalice s KSČM, nesmí být v radě Martin Kuba (lídr ODS) a nesmí mít převahu bývalá radní koalice. Bavili jsme se i o jednotlivých investicích, které město čekají v příštím období a o jejich případné důležitosti. Celkem jsme se shodli. Došlo okrajově i na personální otázky. HOpB zajímalo jaké agendy jsme schopni se případně zhostit. Což je IT, reforma samosprávy, sociální věci, školství.

Zuzana Kudlackova
publikováno: 10. 10. 2018 22:34 permalink