16. 10. 2018

Zprávy z ČB.

Dne 14. 10. se uskutečnila schůzka čtyř volebních stran a to v tomto zastoupení: HOpB -Juraj Thoma, Ivo Moravec, Piráti - Lukáš Mareš, Svatomír Mlčoch, Zuzana Kudláčková, Čisté Budějovice + STAN -Jan Mádl, Viktor Vojtko, TOP09 – Lidovci Štěpán Malík, Tomáš Trantina. Možná povolební spolupráce. My jsme akcentovali naši představu (viz povolební strategie) poměrného zastoupení všech nebo většiny zvolených. Jednotlivé strany vysvětlili své priority v případném koaličním partnerství a podmínky k jednotlivým matematickým variantám. Konkrétně jsme otevřeli téma sportovní haly, které se ve vyjednáváních jeví jako zásadní. Názory se celkem shodují. Programová kompatibilita může být předpokladem pokračování v jednáních v tomto formátu.

Výhod poskytnuté: nic

Dne 16. 10. se uskutečnila schůzka se zástupci ODS (Martin Kuba, Šebek Michal) v Čepici. Za Piráty tradičně L. Mareš, Z. Kudláčková, S. Mlčoch.Jednalo se především o naší povolební strategii, která jmenovitě uvádí, že nebudeme v koalici, ve které bude figurovat v radě Martin Kuba. Martina Kubu zajímalo, zdali je tato varianta úplně neprůchozí nebo jestli je možný z naší strany ústupek. Vysvětlili jsme mu, že změna povolební strategie je možná pouze se schválením místní členské základny a musel by k tomu být velmi vážný důvod a podstatné záruky. Shrnuto: nevidíme to příliš pravděpodobně. Dále jsme se věnovali způsobům řízení města, kdy Martin Kuba prosazuje otevřený projektový management s jedním silným manažerem. My dáváme větší důraz na participaci a týmovou práci, i když systém projektového řízení je nám blízký. Dále jsme na žádost sdělili, jaké agendy jsme schopni se zhostit tj. sociální věci, školství, životní prostředí, reforma samosprávy a IT. Mluvili jsme i o možnosti, že by jeden náměstek měl v gesci přímo IT.

voda, příslib, že otevřeme diskuzi v místním fóru o případné změně povolební strategie. Nejdříve pravděpodobně na schůzce komunálního týmu.
Zuzana Kudlackova
publikováno: 16. 10. 2018 22:24 permalink