Na vlastní žádost jsem se setkal s Jiřím Kopáčkem, jednatelem společnosti NEBE s.r.o., která pro město zajišťuje přípravu a aktualizaci webové encyklopedie města - https://encyklopedie.c-budejovice.cz/
Pan Kopáček webovou encyklopedii představil jako výjimečný projekt svého druhu v širokém okolí, který bohužel není příliš známý. Kromě samotné webové prezentace je součástí encyklopedie i mapový portál který neběží na systémech města ale provozuje ho společnost přímo.

Ptal jsem se především na smluvní nastavení po roce 2024 a dlouhodobou udržitelnost tohoto projektu, tj. co se stane po skončení právě uzavřené pětileté smlouvy o aktualizaci díla 2019-2024, zejména jakým způsobem bude po tomto datu město moci dílo užívat. Setkal jsem se s vstřícností a ochotou k dalšímu jednání. Ohledně archivace díla je v plánu jednat s Národní knihovnou ČR.

Letos byla formálně ustavena rada encyklopedie, zajímavým zdrojem podrobnějších informací je také výroční zpráva za rok 2018. Zápisy z rady a výroční zprávu mi pan Kopáček přislíbil zaslat mailem. Výroční zprávu je možné si vyžádat i od města.

Dále jsme se krátce bavili o webu města a odkazování na encyklopedii, např. ve výsledcích vyhledávání. Zmínil jsem přípravu nového webu, která s tím souvísí.

voda
naši účastníci: