V pondělí 23.9.2019 jsme se zúčastnil schůzky pořádané odborem školství magistrátu města Mostu. Krom vedoucího odboru školství Brzka zde byl zastupitel za SMM Matějka, zastupitelka za ODS Hrdinová, zastupitel za KSČM Hošek, náměstkyně Markéta Stará za hnutí Pro Most a zastupitelka za ANO Zudová. Řešili se se výhody a nevýhody slučování všech školek pod jednu organizaci pouze s jednou ředitelkou. Vzhledem k tomu, že v současné době nevíme, jak dopadne reforma financovaní mateřských školek, jež by opět mohla zavést i jesle, tak se většina přítomných dohodla na tom, že nejlepší je s reorganizací školek počkat ještě nejméně rok a počkat si, zdali nebude podle nové právní úpravy mnohem lepší školky neslučovat. Osobně jsme zde vyjadřoval stanovisko proti slučování školek, jelikož jak vyplývá z pravidel pro přidělování EU dotací, po sloučení by se mohl výrazně snížit příjem pro školky z dotačních titulů EU.

láhev vody od servisu magistrátu
nic
naši účastníci: