Sešel jsem se s ředitelem areálu Žižkovské věže panem Lainem v restauraci Miminoo v daném areálu. MČ Praha 3 v minulosti pronajímala v zimě venkovní kluziště pro školy paušální částkou asi půl milionu korun. Vzhledem k rozpočtové situaci P3 i vzhledem k tomu, že zájem dle názoru radnice neodpovídal poskytnuté částce, jsme tento výdaj škrtli. Pan Lain se ptal, zda by MČ nemohla dotovat hřiště znovu. Tuto možnost jsem odmítl, protože výdaje obecně redukujeme a snažíme se ty zbylé směrovat do činností s vyšším dopadem. Pan Lain zmínil, že jde o soukromý park (pozn. veřejné prostranství podle ZHMP), do něhož má veřejnost přístup a o který se společnost stará, včetně např. úklidu a umožnění pohybu psů, a tato finanční spolupráce byla jediná finanční spoluúčast P3 na tomto areálu. Slíbil jsem tedy alespoň, že zjistím u škol poptávku a zda by zájem byl tak velký, že by služby chtěly platit školy samy nebo rodiče, MČ by toto případně koordinovala. Platba z rozpočtu MČ P3 je však v tuto chvíli nerealizovatelná možnost.

čaj s mlékem
zjistím u našich škol poptávku po kluzišti
naši účastníci:
Stepan Strebl