19.02. jsme se po předchozí domluvě setkali u mě v kanceláři ve sněmovně s předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou.

Řešili jsme aktuální politickou situaci výhledy ke krajským i budoucím sněmovním volbám.
V druhé půlce jsme si spolu s Petrem Fojtíkem, který se připojil, vyměnili informace a diskutovali možné podpory kandidátů v senátních volbách, které budou probíhat paralelně s krajskými.

Za nás jsme přislíbili propojení na kraje pro obvody, kde kandidáty Piráti nestaví nebo již nepředjednávali podporu kandidátům jiných uskupení.

Důležitým tématem pak byly návrhy na změny volebního systému, které s Piráty podobně jako KDU-ČSL jako jedni z mála podporujeme (nyní je ve sněmovně návrh právě Lidovců) i navrhujeme, zejména s cílem nastavení rovnosti váhy hlasů v regionech, zrušení aditivní klauzule pro koalice, či změna přepočítávání hlasů na mandáty směrem ke spravedlivějšímu systému, který nezvýhodňuje hegemony. Ale i další opatření např. korespondenční volby apod.

Zde jsem odkázal pana předsedu na místopředsedu Vojtu Pikala, který je stakeholder v této oblasti.

voděnka
naši účastníci: