Dne 23. července v 9 hodin proběhla schůzka s vedoucí pobočky Pozemkového úřadu Blansko o průběhu restitucí rodiny Salmů, přesněji týkající se Salmova mlýna, protože tato stavba má důležitou roli v rozvoji města. Restituční řízení je bohužel momentálně zastaveno kvůli probíhajícímu soudnímu řízení, které rodina Salmů vede, kvůli tomu, že původnímu restituent Hugo Salm neměl čs. občanství, resp. vzdal se ho a nyní se vede velmi zdlouhavé soudní řízení, ve kterém jde o navrácení občanství, aby jeho pozůstalým dcerám byl navrácen majetek. Nyní se řízení nachází u NSS v Brně a čeká se už více jak rok na rozhodnutí. Je víceméně jisté, že stavba by měla zůstat městu Blansku, které by mohlo využít jako technickou památku a vzhledem k jeho umístění i ke konání různých kulturních akcí, protože se nachází na Sportovní ostrově Ludvíka Daňka. Pokud by PÚ rozhodl nyní z donucení, tak by beztak rozhodnutí bylo napadeno u Okresního soudu v Blansku. Bylo doporučeno, aby Zbyněk Pokorný skrze město dotazoval u NSS v Brně, proč se to tak protahuje.

žádné
Informace o možných postupech ze strany města Blanska
naši účastníci:
Luboš Sedlák, Zbyněk Pokorný (zastupitel)
Lubos Sedlak
publikováno: 23. 7. 2020 14:35 permalink