Na půdě ministerstva pro místní rozvoj se uskutečnila schůzka ke Stavebnímu zákonu.

Nechceme se už dál spoléhat na sliby vlády. Pirátská expertní skupina proto se zástupci sněmovních stran připravuje komplexní pozměňovací návrh ke Stavebnímu zákonu. Ministryně Klára Dostálová na schůzce slíbila, že upravená verze stavebního zákona bude naše výhrady a záměry reflektovat a ke připravovanému sněmovnímu návrhu poskytne MMR evaluační aparát.

V úvodní části schůzky zástupci MMR shrnuli aktuální situaci ohledně nového stavebního zákona a nastínili možný další vývoj (schválení LRV, schválení vládou, předložení do PSP). Cca 20 minut bylo věnováno debatě o analytických podkladech zákona. Zbytek shcůzky byl věnován dotazům zástupců Pirátů a diskuzi o nich (zejména varianty řešení státní stavební správy, zapojení veřejnosti, plánovací smlouvy, otázka systémové podjatosti úředníků).

standardní občerstvení, příslib MMR ke spolupráci na pozměňovacích návrzích
žádné
naši účastníci:
Ivan Bartoš, Lukáš Černohorský, Olga Richterová, Jakub Michálek, Kristýna Jirsová, Martin Archalous
ostatní účastníci:
Klára Dostálová, ministryně, Ing. Marcela Pavlová, náměstkyně pro řízení sekce výstavby a veřejného investování, 4 úředníci MMR z téže sekce, prof. Michal Mejstřík
Ivan Bartoš
publikováno: 11. 8. 2020 8:28 permalink