Napjatá situace v ostravské huti Liberty Ostrava ohrožuje 6000 pracovních míst. Setkali jsme se proto dnes nejen spolu s Vítem Rakušanem s vedením firmy, ale také se zástupci zaměstnanců. V tuto chvíli není známo, co se stalo s 2 miliardami, které si firma půjčila a jež měly pokrýt provozní náklady v době epidemie Covidu. Za tyto peníze bohužel ručí stát.

Lídr moravskoslezské kandidátky Lukáš Černohorský již podal podnět k prošetření podezřelých transakcí k Finančně analytickému úřadu a také k Exportní garanční a pojišťovací společnosti.
Zároveň jediný majitel huti i přes slib, který dal premiérovi Babišovi odprodal 1 milion emisních povolenek své jiné společnosti v Rumunsku za zády dozorčí rady. Je zcela zásadní, aby tedy již nyní vláda připravila plán, pokud by se naplnil černý scénář a provoz by byl obětován.

žádné
žádné
naši účastníci:
Ivan Bartoš, Lukáš Černohorský, Vít Rakušan, ...
ostatní účastníci:
zástupci zaměstnanců a manažeři firmy Liberty Ostrava