Schůzka proběhla na moji žádost. Informoval jsem náměstka primátora (toho času s gescí: investiční výstavba, finance a ekonomika, evropské fondy, koncepce dopravy, územní rozvoj, architektura a urbanismus) o zvláštních postupech některých stavebníků při výstavbě bytových domů, kdy jsou např. některé požadavky splněny jen naoko nebo jen v čase kolaudace. O změně stavby po dokončení se město od stavebního úřadu někdy ani nedozví, proto je třeba větší opatrnost. Budoucí spoluvlastníci se proti takovým trikům nemohou účinně bránit, pokud po složení zálohy, během výstavby, až do převzetí bytu nejsou spoluvlastníky a nemají tak přístup do spisu na stavebním úřadě.

Také jsme krátce probrali některá dopravní témata: zklidnění dopravy v centru, komunikace stavebního úřadu s dotčenými osobami při rekonstrukci ulic, cyklo opatření, elektrické koloběžky.

naši účastníci:
Josef Špak