1. 4. 2017

Měla jsem dnes schůzku s Tomášem Lorencem, nájemcem nebytového prostoru od obce (MČ Praha 10). Jde mu o problematiku převodu smlouvy z fyzické osoby na právnickou: naše obec takové žádosti (jak jsem svědkem na KMN) nemá moc vůli nápomocně projednávat. Probírali jsme, jak to musí proběhnout procesně (zveřejnění záměru na úřední desce...) a jak to, že na Praze 7 to je možné a u nás spíše nemožné. Dozvěděla jsem se řadu okolností z jednání s referátem nebytových prostor a se správními firmami, které si MČ sjednává na správu svého majetku. Jednou souvislostí je i pronájem obecních kotelen soukromé firmě/firmám - a patrně velmi drahé teplo. Suma sumárum: za dnešních okolností je docela odvaha si od obce prostor pronajmout - není zřejmé, s kým se jedná, kdo má za co zodpovědnost, jak dlouho budou trvat jaké procesy... Asi i proto zůstává tolik obecních nebytů dlouhodobě prázdných.

Olga Richterova
publikováno: 1. 4. 2017 15:44 permalink