6. 7. 2017

Dne 4. července jsem se po oslovení setkal s 1. radou Francouzského velvyslanectví paní Marianne Carré

Ambasáda Francie, Buquoyský palác, Velkopřevorské nám. 486/2.

"Obracím se na Vás jménem Prvního Rady velvyslance Francouzské republiky v Praze, paní Marianne Carré, která by Vás touto cestou chtěla požádat o osobní setkání v tomto či nadcházejícím týdnu. Podnětem k setkání jsou blížící se parlamentní volby. Rádi bychom lépe pochopili Váš program a cíle strany Pirátů."

Během téměř dvouhodinového rozhovoru jsem ji představil 8 let činnosti Pirátské strany v ČR a naše dosavadní pozice v rámci komunální, senátní i krajské politiky. Zajímaly ji naši 3 senátoři a stávajících 5 krajských zastupitelů. Popsal jsme ji činnost našich Pražských opozičních zastupitelů a jejich neúnavnej boj s korupcí.

Debatovali jsem také úskalí a výhody přímé demokracie a fungování celostátních referend v různých zemích unie.

Delší dobu jme věnovali otázkám programu Pirátů 2017 a našich cílů po dobytí sněmovny. Osobně předpokládám, že jsem byl pozván právě proto, že náš cíl je v tomto roce více než reálný a počítá se s námi. Ostatně i z formátu rozhovoru jsem cítil, že motivátorem, je čitelnost Pirátů z výhledem na jejich začlenění do celostátní a zahraniční politiky ČR.

Probírali jsem koaliční potenciál Pirátů a historii stávajících nejen vládních stran v ČR.

Tématem také byla Evropská unie a legislativa, prezidentské volby v ČR, zahraniční politika apod. Hodně jsme se zabývali našim historickým výrokem o „zastavení dotací, dokavaď nebude vyřešena korupce s nimi spjatá.

Ocenil jsem přínos dotací pro rozvoj venkova i regionů a ilustroval na pozitivních případech.

Popsal jsem paní velvyslankyni ovšem i největší kauzy zneužívání dotací včetně kauzy ROP Severozápad, která ji překvapivě nebyla známá.

Poměrně dlouhou část jsme pak věnovali divadlu ohledně čerpání 14 miliard na rozvoj internetu v ČR a kejkle, které politici předvedli, když se snažili zakázku přihrát…vy víte komu.

http://www.parlamentnilisty.cz/politika ... aci-363691

Na přetřes přišlo i vyšetřování exministra Babiše na poli EU, za podvodné čerpání dotací, kdy jsem vyjádřil lítost nad tím, že výsledky šetření orgánů EU bude až v roce 2018, tedy po volbách do PS 2017.

Paní Marianne Carré poslouchala pozorně , doptávala se na řadu věcí, psala si poznámky. Pokud do teď neměla jasnou představu o České pirátské straně, věřím, že teď už má. Ať už to znamená cokoliv 

Nabídnuté výhody: Káva a minidortíčky.

Kytice ve finančním limitu z osobních zdrojů (růže a lilie)
Ivan Bartoš
publikováno: 6. 7. 2017 12:32 permalink