15. 7. 2017

Od předsedy STAN pana Gazdíka jsem 14.7. obdržel odpověď na pirátskou státotvornou výzvu viz původní email předsedovi STAM

Nabídka možnosti zapojení se do procesu primárních voleb o místa na kandidátkách České pirátské strany

Vážený pane předsedo Gazdíku,

velmi Vás zdravím, píši Vám, jelikož sledujeme Vaši nemilou situaci okolo rozpadající se spolupráce hnutí Starostové a nezávislí (STAN) a Křesťanské a demokratické unie – Československé strany lidové (KDU-ČSL). Jelikož předpokládám, že společně sdílíme názor o nutnosti budovat liberální pilíř v rámci smýšlení politických stran ucházeních se o křesla v blížících se sněmovních volbách, dovoluji si Vám nabídnout možnost ucházet se v našich primárních volbách o místa na kandidátkách České pirátské strany. Jelikož jsou tyto kandidátky ještě v 11 krajích otevřené, je zde jistě šance pro Vaše kandidáty v primárních volbách uspět. Ochrana svobody, ochrana občanů před šikanou, princip participativního rozpočtu a další jsou jistě hodnoty, které sdílíme a za které je třeba bojovat.

S přátelským pozdravem

PhDr. Ivan Bartoš, Ph,D.

Předseda České pirátské strany

Zaznamenaný v registru lobbokontaků zde

vstupy-a-vystupy-f570/evidence-lobbisti ... ml#p514878

V odpovědi Gazdík děkuje za nabídku, ale v tuto chvíli si prý nedokáže představit, že by se do našich demokratických primárek v krajích kandidáti STAN přihlásili, resp. že by "absolvovali primární volby dle pravidel jiného politického uskupení".

Explicitně pak v emailu zmiňuje cosi o podobné nabídce od nás směrem ke STAN historicky.

Poznámka: Což je velmi zvláštní výklad, protože STAN přišel skrze Pločáka za Piráty a představoval podobnou nefunkční vizi, jakou má nyní s KDU-ČSL (viz. zápis v evidenci zde:

vstupy-a-vystupy-f570/evidence-lobbisti ... ml#p475020

s mým jasným odkazem na jednání RV, po kterém následoval informace STAN v tomto duchu

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/do ... tatne.html

Oficiálně pak o nabídce, která zcela odpovídá Pirátskému schválenému postupu

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/do ... tatne.html

(tedy samostatně, subjekt nesmí kandidovat jinde, jeho kandidáti souhlasí s programem Pirátů a tento budou prosazovat a projdou primárkami v krajích v gesci KS,) informovat "vrcholné orgány hnutí STAN"

Na závěr pak píše něco o tom, že jsem informoval vrcholné orgány STAN skrze média, což musím popřít, protože média jsem informoval pouze jako reakci na krizi koalice STAN a KDÚ-ČSL, která se odvíjí nejen od propadu preferencí koalice, ale i díky nevůli klíčových hráčů v KDU se STAN pokračovat, a pouze o záměru napsat předsedovi Gazdíkovi. Email nikde kromě registru zveřejněn nebyl.

Ivan Bartoš
publikováno: 15. 7. 2017 10:30 permalink