1. 8. 2017

Ivan.Bartos píše:Opožděný zápis

Dne 21/7/2017 jsem se cestou na rozdávání novin v Mladé Boleslavi setkal narychlo s Daliborem Dědkem u komplexu Olympia. (Dalibor Dědek inicioval setkání telefonicky) Vzhledem k hektičnosti kampaně a mé následné dovolené bylo toto setkání komunikováno s členy, ale záznam jsem zapomněl vytvořit. Náprava dnes.

Řešili jsme situaci rozpadu koalice KDU-ČSL a STAN. Bavili jsme se o lidech ve STAN a sdělovali jsme si názory na jejich osobnosti. Pan Dědek mi představil takový svůj návrh konceptu založeného víceméně na spolupráci STAN a Pirátů a možností vzniku volebního subjektu, který by adresoval nejdůležitější témata. Svou roli v této i případné inciativě označil za mediační. Vyslechl jsem si stručné představení projektu.

NAši možnou účast jsem logicky zamítl. Představil jsem mu převážně historické souvislosti Pirátského hnutí u nás i ve světě ve smyslu autenticity a nikým neřešených témat, na která se zaměřujeme a v souvislosti s představeným návrhem zejména proces schvalování našich volebních strategií, které nám dali jít do voleb jako Piráti (díky za to) i můj krok přizvání liberálních starostů ze STAN do našich primárek.

Představený projekt nebyl nezajímavý, nicméně pro letošní volby rozhodně nerealizovatelný.

Dále jsem se s panem Dědkem bavil o možnostech podpory Pirátů. Tyto jsem identifikoval jako dvě možné a) finanční podpora kampaně b) osobnostní podpora kampaně, kde ovšem rozhodně nechceme cenné (50 000 domácností se zabezpečením Jablotron) leč neinformované podpoření, protože se nám již stalo, že někteří lidé „milovaly Piráty“ než narazili na něco, co sice bylo jasné již od začátku a lwbyli „rozčarování“, že nejsme takoví, jak si mysleli.

Tento můj přistup ocenil. Domluvili jsme si setkání na týden po 1.8., kde bych mu Piráty představil tak, aby při případné podpoře neměl pochyb.

PS Na aktuálně cz dnes Dalibor Dědek deklaroval podporu STAN s tím, že sám bude kandidovat

Ivan Bartoš
publikováno: 1. 8. 2017 22:25 permalink