30. 10. 2017

30.10.2017 jsem se sešel na informační oběd se Zuzanou Filipovou z Becker & Consulting ve 14:00 v Il Capitano u Náměstí Jiřího z Poděbrad. Schůzku domluvil Otto Klempíř, který poobědval s náma.

Témata:

Bavili jsme so o zákonu o lobbingu a jeho parametrech. Odkázal jsem na podobnou debatu, která proběhla na dřívější schůzce s hnutí ANO (viz zápis).

Představil jsem paní Filipové základní teze Pirátské strany ve věci „Otevřené sněmovny“ tak, jak je definuje naše povolební strategie, jako platformy nejen politické ale „multipartitiní“, kde by měly transparentně zaznívat komentáře i nápady od akademické obce, neziskového sektoru, odborů, profesních organizací či zástupci hlavních hráčů v oblasti obchodu a průmyslu.

Tématem rozhovoru byla též oblast digitalizace státní správy, a to ve smyslu dosavadních kroků, tak i budoucích.

Popsal jsem svoje angažmá ve věci Hospodářské komory a systému PES, který naštěstí Senát adresuje, přístup Pirátů k zlobbovanému zákonu o hazardu, který výrazně ovlivnili kurzové sázkové kanceláře či roli operátorů při návrhů telekomunikační legislativy.

Tématem byl také pohled Pirátů na oblasti silně regulované, kde stát může hrát zásadní roli ve vztahu ke koncovým uživatelům služeb a produktů s důrazem na problematiku dostupnosti vody a zejména hrozbu energetické chudoby

V rámci schůzky nebyly řešeny žádné věci týkající se stávajícího vyjednávání o ustanovení sněmovny či otázky politické nad rámec výše zmiňované. Piráty jsem nemusel paní Filipové představovat.

Závěr schůzky byl otevřený s nabídkou případné budoucí transparentní spolupráce ze strany Becker & Consulting , dle standardů Pirátů, ve smyslu expertízy či poskytnutí informací týkajících se specifických témat souvisejících s legislativou ČR ve vybraných oblastech viz předchozí témata.

Schůzka byla čistě informativní a neplynou z ní nikomu žádné závazky.

pozvání na oběd (aglio olio, nealkoholické pivo, caffe latté)
Ivan Bartoš
publikováno: 30. 10. 2017 19:01 permalink